För att fira eChlorials 20-årsjubileum besökte Noémie Philippot, journalist på France Bleu Isère, oss för att diskutera våra framsteg och planer. Vårt team sitter nu bekvämt installerat på Espace Harmonia i Vaulx Milieu för att utveckla sin verksamhet. I intervjun mellan Muriel Cathaud, grundare av Intellimed (eChlorial) och journalisten, nämns egenskaperna hos chlorella och dess dragningskraft på toppkockar som Pierre Gagnaire, som gillar att införliva plankton i sin matlagning!
Nedan finns en inspelning av intervjun:

Utdrag ur intervjun:
Detta företag från Nord-Isère säljer mikroalger till stjärnkockar
Av Noémie Philippot
Tänk om du åt tång för att ge din kropp en boost? Det är vad Intellimed, ett företag baserat i Vaulx Milieu i Nord-Isère-regionen, har att erbjuda. Företaget firar 20-årsjubileum och planerar att expandera till den amerikanska marknaden.

Chlorella är en pytteliten alg med fördelar som Intellimed framhåller. Den har marknadsförts i Frankrike i 20 år. Den är fortfarande mindre välkänd än spirulina, men Muriel Cathaud har för avsikt att göra den till ett känt namn. För att expandera flyttade hon för drygt ett år sedan sin verksamhet från hemmet till Espace Harmonias lokaler i Vaulx-Milieu i norra Isère. På internet har hon tagit namnet på det produktmärke hon säljer: eChlorial.
France Bleu Isère: Ert företag firar 20-årsjubileum. Vad är dess historia? För allt började ju väldigt smått…
Muriel Cathaud: Ja, det började för 20 år sedan med att skapa ett konsultföretag för tekniköverföring. Och samtidigt upptäckte jag en liten alg som jag anser vara… inte magisk, men oerhört värdefull för hälsan, genom en vän som hade hjälpt till att utveckla metoden för att producera denna alg i ett glasrör för att få en extremt ren och ren produkt. Han föreslog att jag skulle marknadsföra den i Frankrike, och den här lilla algen kallas chlorella.
Vilken effekt har den på hälsan?
Det är en cocktail av näringsämnen som är extremt gynnsamma för hälsan. För det första eliminerar den de brister som vi alla har, och dess första fördel är att arbeta på tarmen, på tarmens mikrobiota. Det första den gör är att rengöra och återbalansera den.
Tänk på att detta inte är en produkt som bara kan användas hemma. Kockar som kallar på dig!
Ja, det är en produkt som förblir konfidentiell för alla. Men toppkockar, som är välinformerade, och vissa som är mycket intresserade av produkter från Asien, i synnerhet kockar som…
Hela artikeln : Detta företag från Nord-Isère säljer mikroalger till stjärnkockar