Kikärter är huvudingrediensen i det orientaliska köket och är en riktig favorit på grund av sitt höga näringsvärde. I kombination med ekologisk spirulina och sesam får vi en supercocktail av vitaminer (B, E etc.) och mineraler (järn, zink, magnesium, betakaroten), alla rika på vegetabiliskt protein och med låg halt av mättade fettsyror. Perfekt som aperitif, men också till sallader och smörgåsar…
Ingredienser (för 6 personer)
– 300 g kokta och avrunna kikärtor (konserverade eller färska)
– 3 matskedar sesampuré
– saft av 1/2 citron
– 1 tesked olivolja
– 120 g färsk spirulina
– 1 tesked salt
– 1 matsked spiskummin
– 1 vitlöksklyfta
Tillvägagångssätt
– Mixa alla ingredienser i en blender tills de är släta och krämiga.
– Krydda efter smak.
Variation: Tillsätt grädde eller fromage frais för en krämigare konsistens.