• Recept

Hummus med Spirulina

Kikärter är huvudingrediensen i det orientaliska köket och är en riktig favorit på grund av sitt höga näringsvärde. I kombination med ekologisk spirulina och sesam får vi en supercocktail av vitaminer (B, E etc.) och mineraler (järn, zink, magnesium, betakaroten), alla rika på vegetabiliskt protein och med låg halt av mättade fettsyror. Perfekt som aperitif, men också till sallader och smörgåsar…

Ingredienser (för 6 personer)

– 300 g kokta och avrunna kikärtor (konserverade eller färska)
– 3 matskedar sesampuré
– saft av 1/2 citron
– 1 tesked olivolja
– 120 g färsk spirulina
– 1 tesked salt
– 1 matsked spiskummin
– 1 vitlöksklyfta

Tillvägagångssätt

– Mixa alla ingredienser i en blender tills de är släta och krämiga.
– Krydda efter smak.

Variation: Tillsätt grädde eller fromage frais för en krämigare konsistens.

Källor

Recette & photos : Alg & You

Meddelande från eChlorial-teamet
Vi vill understryka att de personer som intervjuas eller vittnar på vår blogg gör det i all uppriktighet utan någon intressekonflikt.

Kommentera

* obligatoriska fält