Effektivitet och smältbarhet hos olika Chlorellas, särskilt de med trasiga celler?
Finns det en skillnad i smältbarhet mellan de olika sorterna av chlorella på marknaden?
Svaret på denna fråga är NEJ.
Men det finns en förklaring till att vissa företag rekommenderar sina chlorellor med trasiga membran under den falska förevändningen att de är mer smältbara!
Vissa företag kommunicerar i stor utsträckning information om att Chlorella eller Chlorella-celler måste delas för att vara mer smältbara. Denna information är falsk. Det finns bevis och en förklaring till detta, som ges i vad som följer.
Bevisen
Jämförande studier har utförts på små djur som råttor (*). De bekräftar att Chlorellaceller i båda tillstånden, delade eller intakta, är jämförbart smältbara. Organisk Chlorella har en genomsnittlig smältbarhet på 80% på grund av andelen fiber i dess sammansättning, som inte kan assimileras av kroppen.
Chlorellas membran öppnas naturligt i en sur miljö. I våra magar kommer den att hitta tillräcklig surhet för att släppa ut sitt värdefulla innehåll.
Förklaringen
Chlorella som odlas i tankar utomhus är tungt belastad med mikroorganismer av alla slag och ursprung. För att göra dem ätliga måste de genomgå en rengöringsbehandling. Det kan handla om värmebehandling, men det används inte eftersom det direkt minskar många av tångens egenskaper. Fysikaliska behandlingar är att föredra, till exempel användning av mekaniska filter och högtrycksbehandlingar. Dessa fysiska behandlingar är effektiva när det gäller att rena miljön, men samtidigt misshandlar de Chlorella-cellerna. Faktum är att de får membranen att brista. De sprängda cellerna släpper ut sitt innehåll i miljön. De värdefulla komponenterna, som tagits bort från sitt cellskydd, utsätts sedan för nedbrytning. Detta gäller t.ex. antioxidanter och omättade fettsyror (omega), som är känsliga för luftens syre.
Att välja integritet och kvalitet
Det är att föredra att konsumera väl förseglad Chlorella, som håller sitt värdefulla innehåll intakt.
Chlorella somodlas i glasrör (i fotobioreaktorer) garanterar en hög hygien- och säkerhetsnivå. De växer i naturligt ljus och utsätts inte för någon stress under produktionsprocessen, vilket resulterar i en intakt produkt. Innehållet i chlorella måste förbli väl skyddat inom membranet. Algens integritet är garantin för att den innehåller alla sina egenskaper, särskilt dess avgiftande egenskaper.
Odling i en kontrollerad miljö, stängd för all möjlig extern kontaminering, är också en garanti för algernas renhet.
eChlorial chlorella produceras enligt internationella kvalitetsstandarder. Certifieringarna omfattar hela produktionskedjan för mikroalger, inklusive odling, tablettproduktion, förpackning och logistik, med andra ord hela kvalitetsledningssystemet.