Ingredienser
– 300 g mjöl
– 200 g socker
– 3 ägg
– 10 cl mjölk
– 100 g mandlar med skal
– 1 matsked kanderade apelsinbitar
– 1 tesked fänkålspulver eller anis
– ½ dospåse bakpulver eller bikarbonat
– ½ tesked chlorellapulver
– 1 nypa salt
Ingredienser
– Blanda samman alla pulver och hela mandlar.
– Tillsätt äggen ett i taget.
– Knåda degen med fingertopparna och justera konsistensen med mjölken. Den kommer att klibba lite, det är normalt.
– Dela degbollen i 3 bitar som du formar till en korv med en omkrets på 4-5 cm. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
– Grädda i 15 minuter i en varm ugn (160° Celsius 6), stäng sedan av ugnen och låt stå i ytterligare 15 minuter.
– Ta ut ur ugnen och skär ut krokanter med en tandad kniv.
– Lägg dem inte i en burk förrän de är torra och spröda.
– De håller sig mycket bra i flera veckor.