• Intervjuer

Intervju med J. Lepoutre, specialist på candidiasis

Vi har nöjet att tala med en av våra långvariga kunder, Juliette Lepoutre, en fransk-kanadensisk naturläkare som specialiserat sig på candidiasis. Candidiasis är en infektion som orsakas av en svamp : Candida (ofta Candida albicans). Denna svamp lever naturligt i våra kroppar, men när balansen störs (dysbios) kan den föröka sig överdrivet mycket och orsaka en infektion.

I den här intervjun berättar Juliette om sin resa och sina viktigaste rekommendationer.

Vem är du, med några få ord?

Jag är fransk-kanadensare, bor i Montreal och är sedan 2019 naturläkare med inriktning på candidiasis.

Jag är författare till FreeCocotte-webbplatsen, e-boken Votre Régime Anti-Candidose, stödprogrammet Sortir de la Candidose, och jag har en YouTube-kanal som handlar om candidiasis och dysbios.

Utanför arbetet är jag mest intresserad av sport: vindsurfing, skidåkning, längdskidåkning, dans, kajakpaddling eller cykling… Jag brukar säga att jag gillar när mitt liv är som en UCPA-kurs!

Varför startade du FreeCocotte?

Ursprungligen var FreeCocotte en blogg med sockerfria, glutenfria och mjölkfria recept som jag hade skapat för mina konsultkunder, som jag ofta rådde att minska dessa 3 element (särskilt för dermatologiska, matsmältnings- eller ÖNH-problem).

Jag ville erbjuda dem enkla, snabba men välsmakande idéer för att underlätta denna kostförändring utan frustration. Sedan specialiserade sig min praktik naturligtvis på candidiasis.

Så jag lade till djupgående artiklar, videor och praktiska guider på webbplatsen, och så småningom blev FreeCocotte ett utrymme som huvudsakligen ägnades åt kosten och protokollet mot candidos.

Din kostfilosofi, i ett nötskal?

Juliette Lepoutre, naturläkare

Min koststrategi består i att hitta rätt balans mellan en ram som är tillräckligt strukturerad för att lindra symtomen och starta om de goda cirklarna (matsmältning, energi, hormoner, immunitet, moral etc.), samtidigt som man så mycket som möjligt bevarar nöjet och enkelheten i vardagen och det sociala livet.

Mer konkret, här är några råd som jag ger till personer med matsmältningsproblem:
– håll måltiderna enkla, så att de blir lättare att smälta
– undvik att småäta eller sprida ut måltiderna, så att du inte avbryter matsmältningssystemets reningscykler
– tugga så mycket som möjligt, ett underskattat men extremt kraftfullt sätt att lindra alla matsmältningssymtom (och även många andra symtom…)
– ett balanserat intag av kolhydrater + proteiner + fetter vid varje måltid, och att äta 3 måltider om dagen för att stabilisera energi, aptit, sköldkörtelfunktion och vitalitet …

Och för att omsätta detta i praktiken innehåller min blogg några riktigt enkla recept: Recept där ingredienserna är lätta att hitta, som inte kräver någon speciell utrustning och som hela familjen kan njuta av.

Hur upptäckte du chlorella?

Jag upptäckte verkligen chlorella under mina studier i naturlära 2016. Jag hade aldrig använt det tidigare.

Det hittade snart sin väg in i mina anti-candidosprotokoll, eftersom jag letade efter en kelator av kelator för tungmetaller som var både skonsam och kraftfull och som kunde ge huden ett djupgående stöd före, under och efter användning av svampdödande medel.

Och det var en kund som först berättade för mig om eChlorial! Jag blev omedelbart ett fan av ert företag och era produkter eftersom jag var medveten om att chlorella måste vara av oklanderlig renhet för att vara riktigt fördelaktigt.

Vilka fördelar får du av det och varför rekommenderar du det?

Jag rekommenderar chlorella sedan 2019 eftersom det behandlar flera viktiga frågor som rör candidiasis: det är en mild men effektiv kelator för tungmetaller, vilket är viktigt för att förbättra hudens tillstånd utan att orsaka en avdöende effekt som kan vara handikappande eller till och med farlig.

Det verkar också på förstoppning, som en stor del av mina kunder lider av, vilket är en stor fördel.

Många av dem har också märkt en förbättring av sina energinivåer, liksom en synlig förbättring av hud och hår, två områden som ofta är problematiska för mina kunder.

Dess höga klorofyllinnehåll gör den också till en direkt allierad mot candida albicans (se även artikeln: Chlorella, svampdödande).

Och beroende på individen kan fördelarna variera kraftigt, eftersom terrängen modifieras.

För mig har effekterna varit mycket slående: exceptionell hårglans, som jag ofta får höra talas om, men också ett ganska oväntat resultat på min cirkulation, med den fullständiga försvinnandet av tunga ben på sommaren.

Har du något citat eller talesätt som vägleder dig i ditt arbete?

Jag har ofta detta ordspråk av Paracelsus i åtanke:

”Allt är gift, inget är gift: det är bara dosen som gör giftet.”

Paracelsus

Det är en enkel men djupgående sanning som sammanfattar min syn på hälsa. Citatet påminner mig om att ytterligheter inte fungerar.
I själva verket är jag numera en anhängare av ”medelvägen ”, som enligt min mening är det enda sättet att uppnå varaktig läkning.

Jag säger inte att det är lätt, men jag tror att det är nyckeln!

Klicka här för att kontakta Juliette Lepoutre, naturläkare specialiserad på candidiasis

Meddelande från eChlorial-teamet
Vi vill understryka att de personer som intervjuas eller vittnar på vår blogg gör det i all uppriktighet utan någon intressekonflikt.

Kommentera

* obligatoriska fält