• Recept

Chia-, chlorella- och jordgubbspudding

Serveras till 4 personer – 25 minuter

Ingredienser

600 ml mandelmjölk
150 g chiafrön
2 nypor vaniljpulver
2 teskedar chlorellapulver
25 basilikablad
200 g jordgubbar

Instruktioner

– Blanda mandelmjölk, chiafrön och vaniljpulver i två separata skålar. Tillsätt chlorellapulvret i en av skålarna och blanda.
– Låt svälla i 15 minuter och rör om regelbundet.
– Tvätta basilikabladen och skär dem i tunna strimlor. Lägg undan 4 basilikablad för dekoration i slutet.
– Tvätta jordgubbarna, lägg 4 åt sidan och skär resten i små bitar.
– Lägg jordgubbstärningarna och basilikastrimlorna i skålen med chlorellafri chia. Låt svälla i 15 minuter under regelbunden omrörning.
– När de två skålarna är klara skapar du dina verrines i 4 omväxlande lager.
– Lägg hela jordgubbar och basilikablad ovanpå som dekoration. Smaklig måltid!

Meddelande från eChlorial-teamet
Vi vill understryka att de personer som intervjuas eller vittnar på vår blogg gör det i all uppriktighet utan någon intressekonflikt.

Kommentera

* obligatoriska fält