Serveras till 4 personer – 25 minuter
Ingredienser
–600 ml mandelmjölk
– 150 g chiafrön
– 2 nypor vaniljpulver
– 2 teskedar chlorellapulver
– 25 basilikablad
– 200 g jordgubbar
Instruktioner
– Blanda mandelmjölk, chiafrön och vaniljpulver i två separata skålar. Tillsätt chlorellapulvret i en av skålarna och blanda.
– Låt svälla i 15 minuter och rör om regelbundet.
– Tvätta basilikabladen och skär dem i tunna strimlor. Lägg undan 4 basilikablad för dekoration i slutet.
– Tvätta jordgubbarna, lägg 4 åt sidan och skär resten i små bitar.
– Lägg jordgubbstärningarna och basilikastrimlorna i skålen med chlorellafri chia. Låt svälla i 15 minuter under regelbunden omrörning.
– När de två skålarna är klara skapar du dina verrines i 4 omväxlande lager.
– Lägg hela jordgubbar och basilikablad ovanpå som dekoration. Smaklig måltid!