• Recept

Kokostryffel och färsk spirulina

De här enkla och goda bitarna är helt enkelt oemotståndliga. Och det är tack vare ingefäran, med sin lite kryddiga smak, och citronen, som passar perfekt med spirulinan för att ge en söt och syrlig friskhet! Det här receptet kan också göras till en energibar, perfekt att ta med sig överallt för att fylla på med energi och viktiga mikronäringsämnen under träningen.

– 100 g riven kokosnöt
– 100 g havrekli eller valsad havre -15 ml kokosolja
– 2 matskedar honung eller agavesirap
– 40 g färsk spirulina (eller 2 msk spirulinapulver; eller 2 msk chlorellapulver)
– Zest av lime
– 1 tesked ingefära

Instruktioner

– Smält kokosoljan i 30 sekunder i mikrovågsugn eller vattenbad.
– Häll kokosoljan, havrekli eller flingor i en skål tillsammans med honungen.
– Lägg spirulinan i en skål och täck med vatten, rör om och häll över i skålen.
– Tillsätt kokosoljan och rör om tills du har en slät pasta.
– Forma till små bollar och ställ dem i kylen i några timmar.

Variation: Om du inte har tid kan du kavla ut degen i en skål (1 cm tjock), ställa in i kylen i några timmar och skära ut i små rutor eller stänger.

Källor

Recette & photos : ©Alg & You – Cuisiner votre spiruline au quotidien!

Meddelande från eChlorial-teamet
Vi vill understryka att de personer som intervjuas eller vittnar på vår blogg gör det i all uppriktighet utan någon intressekonflikt.

Kommentera

* obligatoriska fält