Ingredienser
– 120 g smör
– 180 g socker
– 150 g smulade mandlar
– 2 ägg
– 200 g mjöl
– 1 litet glas mjölk
– 1 nypa salt
– 1 tesked eChlorial Chlorella-pulver
Tillvägagångssätt
– Blanda ägg och socker, låt blandningen skumma, tillsätt mjölken, sedan mjölet och sist tångpulvret.
– Tillsätt smöret, precis smält.
– Justera konsistensen på degen med mjölken: degen ska rinna av skeden ganska lätt, ju mer flytande den är desto tunnare blir kakorna.
– Lägg små skedar av degen på ett bakplåtspapper, tillräckligt långt ifrån varandra så att de inte flyter ihop när de sprids ut.
– Lägg några mandelbitar ovanpå varje hög och ställ in i en varm ugn.
Tillagningstid
– 175 °C eller Th 5-6
– Bakningstid 12 minuter
Anmärkningar
Plattorna är färdiggräddade när en ljusbrun kant syns som på bilden.
Tveka inte att dubbla doserna.