
Vissa konsumenter av chlorella och spirulina är hårdnackade pulverfans! Jämfört med tabletter kräver pulver lite förberedelse för att konsumeras enkelt, men om du inte har något emot det är det det bästa valet.
Fördelarna med pulver
– Det är 100% ren chlorella eller spirulina
– Pulver av mikroalger är extremt fint. Det kommer omedelbart i kontakt med dina slemhinnor. Det kommer att spridas mycket snabbt i din kropp, varför vissa människor rapporterar att det är effektivare än tabletter.
Hur man använder: förbered en smoothie
Pulvret tas dagligen på fastande mage, utblandat i ett stort glas fruktjuice (om möjligt färsk). För optimal effekt är det bra att vänta ca 30 minuter innan du äter frukost eller måltid. Utblandningen är mycket enkel om den görs i en shaker. Om du inte har en shaker, kommer en gammal glas syltburk att göra tricket.
På morgonen med en god fruktjuice, gärna färskpressad för att behålla så många vitaminer och näringsämnen som möjligt!

– 1 glas vatten eller färskpressad fruktjuice (*)
– 1 tesked (dessertsked) chlorella- eller spirulinapulver (Se bifogad bild för att mäta enligt din konsumtion/behov)
– 1 shaker eller tom syltburk
De olika stegen
1) Häll den pressade fruktjuicen i shakern eller burken, följt av pulvret.
2) Stäng burken och skaka kraftigt i 10 sekunder.
3) När pulvret är väl fördelat kan du njuta av din smoothie!
Obs: De flesta pulverkonsumenter använder äppel- eller citrusfruktjuice för att blanda chlorella- eller spirulinapulvret.
Vänta om möjligt cirka trettio minuter innan du äter frukost. Om du tar mediciner bör du som en försiktighetsåtgärd vänta cirka en timme mellan måltiderna. Chlorella är mycket kelaterande och kan förstöra effekterna av eventuella mediciner som du tar samtidigt.
Foto: mått på tesked: 45 x 30 x 8 mm
(*) TIPS: Om du har problem med smaken av pulvret eller om du inte dricker fruktjuice finns det ett intressant tips för att göra det lättare att ta upp.
Ersätt vattnet eller fruktjuicen med lite ingefärsavkok.
Så här gör du ingefärsdekoket: Koka i några minuter 1 liter vatten + 1 ekologisk ingefärsrot, skalad och skuren i bitar. Låt svalna och förvara i en flaska på en sval plats. Den håller sig i flera dagar. Anpassa mängden ingefära efter din smak. Om beredningen är för stark, skära den med vatten.
Du kan tillsätta citronsaft, lite honung eller lite te eller kaffe i ditt avkok.

I köket!
Den näringsmässiga och kreativa potentialen hos chlorella och spirulina i köket är obestridlig! Chlorella och spirulina är en del av ”planktonet”. Deras mycket originella gröna färg och subtila smaker är mycket populära, särskilt hos toppkockar. De passar utmärkt i soppor, smoothies och yoghurt och passar perfekt till alla typer av skaldjur, fisk, ostron osv.
Tips: Om möjligt, tillsätt pulvret till dina rätter i slutet av tillagningen (om du tillagar dem alls) för att inte värma upp det och bevara dess värdefulla komponenter, som är ömtåliga för värme.
Ultrarent ekologiskt Chlorella-pulver, odlat i glasrör

Ekologiskt Spirulina-pulver, hantverksmässigt, odlat i Europa
