Servering till 6 personer – 30 minuter
Ingredienser
– 25 cm kakform (ca) och bakplåtspapper
– 8 morötter
– 3 palsternackor
– 3 broccolibuketter
– 4 ägg
– 40 cl grädde
– salt, peppar, Espelettepeppar
– 1 tesked chlorellapulver
Instruktioner
– Ånga de förberedda grönsakerna. Morötterna ska skäras på längden och broccolin delas i buketter. Grönsakerna ska vara lite fasta.
– Förbered blandningen: vispa äggen, tillsätt grädde, salt, peppar, en gnutta Espelettepeppar och Chlorella.
– Lägg bakplåtspapper i en kakform så att det blir lättare att ta ut terrinen ur formen.
– Häll lite av blandningen i botten av formen och lägg sedan upp grönsakerna så att terrinen får en harmonisk färg i tvärsnittet. Häll i resten av blandningen, som ska fylla formen till slut. Vik tillbaka bakplåtspapperet och grädda i bain-marie i ca 50 minuter.
– Ta inte ut terrinen ur formen förrän den har svalnat.
– Förbered terrinen dagen innan och servera med majonnäs eller grekisk yoghurt med salt och peppar och lite senap.